top of page

Hargs Bruks Viltdepå – Sälj ditt viltkött

Visste du att det var möjligt att sälja det viltkött som du inte behöver själv? I samarbete med Svenskt Gårdsvilt erbjuder nu Hargs Bruk sedan i höstas jägare att själva lämna in sina skjutna vilt och få betalt för köttet. Syftet är att tillgängliggöra viltkött för fler och att i slutändan öka medvetenheten och acceptansen för jakt som en källa till ekologiskt och högkvalitativt kött. Sedan är det inte dåligt att som jägare kunna få lite betalt för det kött som man själv inte vill eller kan behålla.


Nu under januari erbjuder dom kampanjpriser på vildsvin om 30kr/kg slaktvikt. Vanligtvis betingar vildsvin 20kr/kg för djur under 45kg och 10kr/kg för större djur, så det är ett riktigt bra erbjudande. Andra viltarter betingar högre priser, t.ex. älg 41kr/kg och rådjur/hjortdjur 38kr/kg. Vissa avdrag görs för skottplacering i sadel eller lår, så det lönar sig att vara en god skytt!


Gå in på https://www.svensktgardsvilt.se/hargs-bruk för detaljerade instruktioner om hur man kommer igång samt hur man skall hantera det vilt man sälja.


38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page